Wat kost een paardenfotograaf?

Je bent op zoek naar een paardenfotograaf, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Wat kost een paardenfotograaf? Hoe kan het dat prijzen zo uiteenlopen en waar moet je op letten om de juiste keuze te maken?

Wat kost een professionele paardenfotograaf?

Bij een professionele paardenfotograaf beginnen de prijzen voor een paardenfotoshoot meestal rond de €250,-.

In veel gevallen is dit een basisshoot. Een korte shoot waarbij je een klein aantal foto’s in hoge resolutie geleverd krijgt. Het is eigenlijk altijd mogelijk om meer foto’s in hoge resolutie bij te bestellen na afloop van de shoot. De meeste professionele paardenfotografen werken met meerdere pakketten. Hierin kan de duur van de shoot variëren en het aantal foto’s dat je geleverd krijgt ligt bij een duurder pakket ook hoger. Het is belangrijk om te kijken welk pakket het beste bij jou past, hoe wil je de shoot graag invullen? Bij langere shoottijd kun je bijvoorbeeld kiezen voor de combinatie van portretfoto’s en rijfoto’s of actiefoto’s.

Prijzen van een professionele paardenfotograaf kunnen oplopen tot zo’n €1000,- voor een uitgebreide shoot.

Waarom een professionele paardenfotograaf?

Een professionele paardenfotograaf staat voor kwaliteit. Een professionele paardenfotograaf investeert veel in zichzelf. Naast dat deze groep fotografen zorgt voor professionele apparatuur, investeren ze ook veel tijd in training en de ontwikkelingen van zichzelf als fotograaf en ondernemer. De informatievoorziening van een professionele paardenfotograaf is compleet waardoor jij goed voorbereid en ontspannen aan de shoot begint. Als echt professional weet deze fotograaf waar hij mee bezig is en zal je dus op je gemak weten te stellen zodat jij ontspannen bent tijdens de shoot. Een professionele paardenfotograaf weet precies waar een goede paardenfoto aan moet voldoen. Welk moment van de beweging het juiste is waardoor het beeld dat de foto geeft op zijn mooist is. Onder alle omstandigheden weet een professionele paardenfotograaf kwalitatief goede foto’s te leveren die aan jouw verwachting voldoen, of in veel gevallen jouw verwachting nog zullen overtreffen!

Goedkope hobbyfotograaf

Veel aanbod op het gebied van paardenfotografie komt vanuit een grote groep hobbyfotografen. Vaak zijn dit jonge meiden die het naast hun school of studie leuk vinden om paarden te fotograferen. De ervaring en kwaliteit van deze groep fotografen loopt enorm uiteen. Vaak fotograferen deze paardenfotografen nog niet zo lang en beschikken ze niet over professionele apparatuur. Kwaliteit kunnen deze fotografen niet garanderen, omdat ze nog volop in de leerfase zitten als het gaat over instellingen van de camera bij bepaalde omstandigheden. Ook hebben ze minder tijd om shoots te plannen waardoor ze minder geoefend zijn dan een professionele fotograaf. Omdat ze naast hun studie of baan fotograferen moet je vaak langer op je foto’s wachten. Omdat de fotoshoots niet de hoogte prioriteit hebben, kan het soms lastig zijn om goede afspraken te maken met deze fotografen.

Een kleine groep hobbyfotografen heeft het goed voor elkaar. Zij zijn echt betrouwbaar te noemen en in kwaliteit niet van een professionele fotograaf te onderscheiden. Deze hobbyfotografen zullen dan ook wat duurder zijn dan de groep die ik eerder beschreef.

Wat kost een paardenfotograaf die voor de hobby fotografeert?

Vaak kun je al voor een paar tientjes een shoot boeken. Bij de echt beginnende hobbyfotografen zie je soms al prijzen van €50,- voor een shoot. Prijzen lopen binnen deze groep paardenfotografen gemiddeld van zo’n €75,- tot €200,- voor een shoot.

Voor welke fotograaf je ook kiest, het is belangrijk om iemand te kiezen waar je je goed bij voelt. Ga voor de fotograaf van wie de stijl jou het meest aanspreekt en die gespecialiseerd is in het soort foto’s die jij wilt laten maken!