Wat kost een trouwfotograaf?

Een van de belangrijkste punten op jullie to-do lijst als het gaat om het plannen van jullie bruiloft; de trouwfotograaf. Wat kost een trouwfotograaf? Dit is natuurlijk een hele logische vraag als jullie aan jullie zoektocht naar die perfecte fotograaf gaan beginnen.

Vanaf-prijzen

Een belangrijk punt om in de gaten te houden als je de tarieven van een fotograaf bekijkt, is wat er is inbegrepen bij een bepaalde prijs. Zo kunnen fotografen werken met een vanaf-prijs. Je betaalt dan het aantal uren dat de fotograaf aanwezig is op jullie bruiloft. Andere kosten, zoals die van het trouwalbum, reiskosten van de fotograaf, uren nabewerking en soms zelf de digitale foto’s in hoge resolutie kunnen het bedrag dat jullie uiteindelijk kwijt zijn flink op laten lopen.

Wat kost een trouwfotograaf die met vanaf-prijzen werkt?

Fotografen die werken met vanaf-prijzen kun je al vinden vanaf €1000,-. Het verschil met een fotograaf die werkt met all-in pakketten lijkt zo niet heel groot, maar is enorm als je alle extra kosten van bijvoorbeeld reis- en parkeerkosten, de digitale foto’s en het trouwalbum bij elkaar optelt.

All-in pakketten op maat.

Zelf werk ik liever met all-in basispakket prijzen. Zo zie je direct de prijs voor het aantal uren fotografie op jullie bruiloft, het kennismakingsgesprek voorafgaand aan jullie bruiloft, de professionele nabewerking van jullie foto’s, de reiskosten binnen Nederland, een persoonlijke online galerij met al jullie foto’s die jullie daar meteen kunnen downloaden en een superluxe trouwalbum. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en zijn er geen verborgen kosten.

Wat kost een trouwfotograaf die met all-in pakketten werkt?

Pakketten met 6 uur fotografie en een klein trouwalbum starten bij de meeste professionele trouwfotografen vanaf ongeveer €1300,-.

Een fotograaf die een aantal all-in basispakketten op zijn website heeft staan, geeft jullie meteen een goede indicatie van wat jullie ongeveer aan de fotograaf op jullie bruiloft kwijt zullen zijn.

Omdat iedere bruiloft uniek is, is het meestal mogelijk deze all-in basispakketten aan te passen naar jullie wensen. Elk pakket dat de fotograaf aanbiedt kun je naar wens uitbreiden. Zo kun je extra uren aan het pakket toevoegen, een groter album of bijvoorbeeld een second shooter of een loveshoot.

Wat kost een trouwfotograaf voor de gehele bruiloft?

De meeste fotografen maken het liefst lange dagen. Zo kunnen ze het complete verhaal van jullie bruiloft, van het voorbereiden tot en met jullie spectaculaire feest vastleggen. Dit complete verhaal komt in jullie prachtige luxe trouwalbum.

All-in pakketten met 12 uur fotografie zijn bij de meeste fotografen te vinden tussen de €2500,- en de €3500,-.

Een tastbare herinnering aan jullie mooiste dag

Ben je net aan je zoektocht naar een trouwfotograaf begonnen, kan ik me voorstellen dat de prijzen je in eerste instantie af kunnen schrikken. Wat vaak vergeten wordt is de tijd die de fotograaf kwijt is aan jullie gehele bruiloft. Zeker de nabewerking van jullie foto’s neemt veel tijd in beslag. Al met al moet je er rekening mee houden dat een fotograaf aan een bruiloft waar hij 10 uur fotografeert, zeker 45 uur werk heeft van A tot Z. Daarnaast is het goed om je te beseffen dat, naast jullie trouwringen, jullie trouwalbum met die prachtige sprankelende foto’s de enige tastbare herinnering zijn aan jullie mooiste dag!

Wat kost een trouwfotograaf die hobbymatig fotografeert?

Een goedkoper alternatief voor een professionele trouwfotograaf is een hobbyfotograaf. Helaas heeft deze fotograaf vaak minder of geen ervaring met het fotograferen van bruiloften. Ook beschikt een hobbyfotograaf vaak niet over professionele apparatuur. Je kunt je trouwdag niet opnieuw doen omdat de foto’s mislukt zijn. Met de keuze voor een professionele fotograaf kies je voor kwaliteit en zekerheid. Jullie genieten onbezorgd van jullie dag, wij zorgen ervoor dat de sfeer en het gevoel van jullie bruiloft zo wordt vastgelegd, dat je het gevoel nog steeds terugkrijgt als je 20 jaar later nog eens dat prachtige trouwalbum bekijkt.

Is jullie trouwdatum nog beschikbaar?

Om de kwaliteit waar ik voor sta te kunnen garanderen, fotografeer ik niet meer dan 25 bruiloften per jaar. Zeker de maanden april t/m september zijn vaak ver van tevoren volgeboekt. Wacht daarom niet te lang met boeken. Check snel of jullie datum nog beschikbaar is!